top of page

Informe RECNET per UNHabitat: “Sustainable Urbanisation in the Paris Agreement”

Writer's picture: TIC UNESCOSOSTTIC UNESCOSOST

Un informe desenvolupat per RECNET va ser presentat a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, la 21 sessió de la Conferència de les Parts de la UNFCC -COP-21, convocada a París, França, al desembre de 2015.


 

La 21a sessió de la Conferència de les Parts de la UNFCC -COP-21, convocada a París, França, el desembre de 2015- ha estat la conferència més gran de l'ONU mai vista, amb 37.878 participants, inclosos 20.000 representants de governs i partits, 8.000 observadors de IGOs / ONGs i 3.000 periodistes.


"Urbanització Sostenible en l'Acord de París - una revisió comparativa de les contribucions Determinades Nacionalment per al Contingut Urbà", una publicació d'ONU-Hàbitat que ve de la mà d'Hàbitat III, l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i la COP22. L'adopció de la Nova Agenda Urbana, el 20 d'octubre de 2016 i l'entrada en vigor de l'Acord de París sobre el Canvi Climàtic dues setmanes després, el 4 de novembre de 2016, són un primer pas cap a la implementació immediata de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en assumptes relacionats amb el canvi climàtic i amb aspectes urbans.


En aquesta versió final de la publicació, ONU-Hàbitat analitza les contribucions Determinades Nacionalment (NDC) cap a l'Acord de París sobre Canvi Climàtic, amb un enfocament especial en el context urbà, per comprendre millor les funcions dels estats membres en l'acció climàtica urbana.


El resultat és molt encoratjador: més de dos terços (113 de 164) dels NDC presentats mostren clares referències i contingut urbà, establint la relació entre la urbanització sostenible i l'acció climàtica. A través de la Nova Agenda Urbana (NUA) i l'Acord de París sobre Canvi Climàtic, ONU-Hàbitat està disposada a ajudar els estats membres a implementar les seves Contribucions Determinades a Nivell Nacional (NDCs).


Pel 2030, gairebé el 60% de la població mundial viurà en àrees urbanes. El 95 per cent de l'expansió urbana a les pròximes dècades tindrà lloc en el món en desenvolupament. Avui dia, 828 milions de persones viuen en barris marginals i el nombre segueix en augment. Les ciutats del món ocupen només el 3% de la terra, però representen entre el 60% i el 80% del consum d'energia i el 75% de les emissions de carboni. La ràpida urbanització està exercint pressió sobre els subministraments d'aigua fresca, les aigües residuals, el medi ambient i la salut pública. Però l'alta densitat de ciutats pot portar guanys d'eficiència i innovació tecnològica alhora que redueix el consum de recursos i energia (objectius i xifres de l'Objectiu 11 del PNUD PNUD).


Resum de resultats:

  • 110 països van incloure "contingut urbà" en els seus NDC, en particular en les regions ràpidament urbanitzades d'Àfrica i Àsia.

  • Desafiaments actuals identificats relacionats amb les inundacions.

  • Les accions previstes en els NDC abasten tant la Mitigació com l'Adaptació.

  • Potencial de mitigació significatiu en els sectors urbans on es preveuen accions, amb intervencions de baix cost.

  •  Sol·licituds de suport en finances i transferència de tecnologia.

  •  Juntament amb el compromís dels governs subnacionals, un gran potencial per a la integració vertical de l'acció climàtica per assolir els objectius nacionals




Coordinators:

Robert Kehew, Marcus Mayr.


Lead Authors:

Dr. Nicola Tollin, Recycling Cities International Network RECNET, International Program on Urban Resilience RESURBE and University of Bradford.

Prof. Dr. Johannes Hamhaber, TH Köholn University of Applied Science and Recycling Cities International Network RECNET.



Co-Authors:

Dr. Stelios Grafakos, Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS), Erasmus University Rotterdam; Dr. Shuaib Lwasa, Makerere University;

Prof. Dr. Jordi Morato, Recycling Cities International Network RECNET and UNESCO Chair on Sustainability at Technical University of Catalunya.


Contributors:

Lucia Benavides TH Köln; Ursula Cockburn, TH Köln; Teresa Moran RECNET; Aline Lusieux Alves de Oliveira, TH Köln; Richard Orth, TH Köln; Elena Ensenado, IHS Erasmus University Rotterdam; Kate Trigg, IHS Erasmus University Rotterdam.


Supporting Organizations:

Recycling Cities International Network RECNET, RESURBE International Program on Urban Resilience, UNESCO Chair on Sustainability at Technical University of Catalunya Technical University of Cologne,Institute for Housing and Urban Development Studies (IHS) Erasmus University Rotterdam, Makerere University, National Autonomous University of Mexico, AdaptChile.


Pages: 82.


Year: 2016

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page