top of page
Writer's pictureTIC UNESCOSOST

Renovació de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC


 

La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat amb seu a l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC Campus Terrassa) ha obtingut la renovació per la UNESCO París per al període 2018-2022.


 

La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat (UNESCO-SOST) creada a la Universitat Politècnica de Catalunya el 1996, és una organització dedicada a promoure un sistema integrat de ciència, formació, informació i documentació en ciència de l'aigua, enginyeria i recursos tecnològics per a la sostenibilitat.


La Càtedra articula i facilita la col·laboració en multi-xarxes entre diferents institucions d'Europa, Amèrica Llatina i el Carib, centrades en la transferència del coneixement i de bones pràctiques en desenvolupament humà sostenible des de l'escala local fins al nivell global.


El treball realitzat durant els últims 20 anys ha contribuït a convertir UNESCO-SOST en un model i un pol d'innovació i excel·lència en assumptes relacionats amb el desenvolupament humà sostenible, especialment en la gestió sostenible dels recursos hídrics, en tecnologies innovadores per satisfer les necessitats socials, ambientals i les necessitats econòmiques, i en el disseny i l'articulació de projectes participatius de transformació orientats als ODS.


La majoria dels esforços es dirigiran durant els propers anys a millorar la generació i transferència de coneixements relacionats amb l'economia circular, l'adaptació i la mitigació del canvi climàtic, i els serveis hídrics i la seva relació amb el patrimoni immaterial, en un enfocament integral del canvi global centrat en quatre àrees principals de treball: aigua, energia, territori i biodiversitat.


La Càtedra ha dut a terme nombroses activitats que es centren en una aproximació participativa al desenvolupament comunitari orientat als ODS, integrant recerca, generació i transferència de coneixement, desenvolupament de capacitats i cooperació global per promoure tecnologies innovadores que satisfacin les necessitats socials, ambientals i econòmiques.


L'enfocament en multi-xarxes és la principal eina per enfortir els vincles entre els nostres socis acadèmics (institucions d'educació superior) i altres actors interessats, incloses agències internacionals (com UNHabitat), ONGs, empreses privades i, especialment, administracions públiques locals i regionals , enfortint la cooperació Nord-Sud, Sud-Sud i Nord-Sud-Sud.


 

La renovació de la Càtedra demostra la qualitat del treball realitzat. La Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC i els seus socis tindran l'oportunitat de portar a terme aquest treball durant els propers quatre anys.

10 views0 comments

Comments


bottom of page