Els propers dies 18 i 19 d'abril del 2023, a la seu de l'Auditori Municipal de Terrassa, però també en línia, tindrà lloc la desena edició del Congrés Nacional de Legionella i Qualitat Ambiental.
Aquest congrés manté l'objectiu plantejat a la primera edició celebrada el febrer del 2004: ser un espai de debat on s'aborden les novetats sobre legislació, prevenció, formació i protecció respecte a aquesta malaltia.
Els aparells o equips de més risc de disseminar aquesta malaltia a l'entorn no només són les torres de refrigeració de les indústries, a les quals, sistemàticament, se'ls fa responsables de la majoria dels casos de legionel·la. També hi ha els sistemes humidificadors de l'aire a l'interior dels edificis, sistemes d'aigua sanitària cailent i freda (xarxes, dipòsits, calderes, cisternes, etc.), instal·lacions de centres hospitalaris i instal·lacions d'ús col·lectiu (dutxes, hotels, saunss, spass, etc.), instal·lacions termals i piscines climatitzades en moviment. Són molts els sistemes que s'han de controlar i vigilar, per poder evitar la dispersió del microorganisme responsable al nostre medi ambient.
També hi ha un aspecte ambiental que té una importància cada vegada més gran: l'ambient interior. És a dir, aquell entorn en què les persones passen al voltant del 60% de la seva vida laboral i domèstica. En aquest sentit, cada cop més s'implementen les tendències reivindicatives que apunten a gestionar amb rigor la qualitat ambiental a l'interior d'edificis i instal·lacions, tot fonamentant aquesta acció en criteris de seguretat, prevenció, confort i imatge, amb manifestacions individuals i col·lectives que influeixen necessàriament en les esferes empresarials, sindicals i mediàtiques.
Programa i tota la informació: Aquí
Comments